Veelgestelde vragen

Hoeveel plaatsen zijn er beschikbaar bij de master Onderwijs & Technologie?
Het aantal plaatsen bij de Master Onderwijs & Technologie is onbeperkt. 

Kan ik me weer uitschrijven na inschrijving, bijvoorbeeld als ik de lerarenbeurs niet ontvang, als ik het op mijn werk niet rondkrijg of als ik me bedenk?
Ja, je kunt je tot 1 september 2022 kosteloos uitschrijven. Dat kun je doen door een mailtje te sturen naar info@masteronderwijsentechnologie.nl en jezelf uit te schrijven bij Studielink. 

Wat zijn de belangrijkste toelatingseisen? 

  • bij voorkeur een afgeronde bacheloropleiding voor het onderwijs. Heb je een afgeronde bacheloropleiding, maar niet in het onderwijs? Dan is minimaal twee jaar werkervaring in het onderwijs vereist.
  • een werkplek in het onderwijs

Zijn er vrijstellingen mogelijk? 
Vrijstellingen worden niet toegekend.

Wat is de studiebelasting? 
Iedere masteropleiding in Nederland bestaat uit 60 EC. Dat staat voor gemiddeld 16/17 uur studiebelasting per week. Deze uren worden besteed aan bijeenkomsten op de opleiding, opdrachten uitvoeren op je werk, zelfstudie en aan opdrachten werken met medestudenten (online of live). Er zijn 21 lesdagen per jaar (Utrecht en Amsterdam). De meeste studenten werken naast de opleiding vier dagen, sommige drie. Fulltime werken naast de studie kan alleen als de werkgever (vaak dmv de Lerarenbeurs) een dag in de week beschikbaar stelt als studiedag. 

Wat is een hbo-master? 
Een hbo-master wordt ook wel een professionele master genoemd. Daarnaast is er de wetenschappelijke master op de universiteit. Beide masters vereisen dezelfde tijdsinvestering en in beide masters wordt er onderzoek gedaan. Alleen het soort onderzoek is anders. Bij een wetenschappelijke master wordt veelal fundamenteel onderzoek gedaan wat niet praktijkgerelateerd is. Bij een professionele master gaat het altijd over de praktijk, waarin de student werkt. Binnen deze praktijk doet de student onderzoek. De oriëntatie van de master, wetenschappelijk versus professioneel (praktisch), is daarmee anders. Een hbo-master is praktischer en direct toepasbaar.

Meer weten? Kom naar onze voorlichtingsavond of middag!